Toomas Tamsar: meie kolm enesepettust (10)

Toomas Tamsar
, Eesti Tööandjate Keskliidu juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tamsar
Toomas Tamsar Foto: Toomas Tatar / Postimees

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar kirjutab, et sisserände diskussioonis kükitame hirmunult justkui sügaval orus, nägemata päris probleemi, milleks on rahvastiku vähenemine ja vananemine ning sellele järgnev sotsiaalsüsteemi kriis.

18. veebruaril avaldas Turu-uuringute AS raporti, millest selgus, et Eesti elanikud peavad kõige teravamaks probleemiks pagulasi. Meedias avaldatu põhjal arvan, et enne seda oli suurim ühiskondlik mure homoseksuaalsete inimeste soov seaduslikku koosellu heita.

Kas need on tõesti suurimad väljakutsed, mille ees Eesti hetkel seisab? Alati on hea öelda, et suurte möödalaskmiste taga on vilets kommunikatsioon. Kuid seekord on tõesti tehtud üsna strateegiline kommunikatsiooniviga ja valitsuserakonnad on lasknud Eesti suured küsimused defineerida teistel. Päris probleemid on tegelikult mujal ja meie rahvastiku küsimus on üks olulisim neist.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles