Postimees 1991. aastal: prognoos: 80% narvalastest soovib olla NSV Liidu koosseisus (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prognoos: 80% narvalastest soovib olla NSV Liidu koosseisus

Maaomavalitsuse Liidu kokkukutsutud teabepäevast, mis seletas lahti referendumi mõtet ja eesmärki võtsid osa ka kaks Narva esindajat Sergei Meršin ja valimiste territoriaalkomisjoni esimees Vladimir Kapajev. Nendega vestles Ene Puusemp.

-Milline on narvalaste suhtumine 3. märtsi hääletusse? Milliseid tulemusi prognoosite?

«Kohtla-Järvel, Sillamäel ja Narvas viiakse küsitlus läbi 24. veebruarist 3. märtsini. Neis linnades pannakse korraga ette kaks küsimust. Ühe pakub välja ülemnõukogu: kas tahate Eesti Vabariigi riikliku iseseisvuse taastamist? Teine on Kohtla-Järve, Narva ja Sillamäe linnanõukogude hääletusküsimus: kas tahate, et suveräänne Eesti jääks NSV Liidu koosseisu?»

«Ülemnõukogu küsimuses häirib narvalasi sõna taastamine, 80% soovib olla NSV Liidu koosseisus. Meie inimesed ei tea millist iseseisvat Eestit taastatakse. Narva töölised ei taha sellist riiki, nagu oli enne 1940. aastat, ei taha kodanlikku Eestit. Inimestel oli kogemus, et kodanlikul ajal oli töölistel raskem ja see fakt mõjutab narvalasi. Narva linn ise olnud küll ilusam kui praegu, arhitektuurilt ilusam kui Tallinn.»

20.02.1991

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles