Päevaintervjuu: Varro Vooglaid ja Mihkel Raud arutlesid kooseluseaduse üle

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhatuse esimees Varro Vooglaid väitis «Postimehe päevaintervjuus», et kooseluseadus ei saa rakendusaktideta uuest aastast jõustuda, kuid riigikogu liikme Mihkel Raua (SDE) sõnul ei vasta see tõele, kuid ta möönis teiste probleemide kaasnemist rakendussätete puudumisel.

«Ma ei tea, miks selline veider lause on seadusesse sisse kirjutatud, et jõustub koos rakendusaktidega, aga seadusi ei võeta vastu tingimuslikult ja pole kahtlust, et järgmise aasta 1. jaanuarist kooseluseadus hakkab kehtima. Tõsi, selle rakendamine võib muutuda keeruliseks, kui rakendusakte vastu ei võeta,» rääkis Raud.

Vooglaid selle väitega ei nõustunud. «Ma vaatan alati enne seaduse teksti. Kui vaadata kooseluseaduse paragrahvi 26, siis seal on öeldud, et seaduse jõustumiseks peab olema täidetud kaks eeltingimust. Esiteks, 1.01.2016 saabumine ja teiseks rakendusaktide olemasolu. Kui rakendusakte pole, siis kooseluseadus ei saa kuidagi koos rakendusaktidega jõustuda,» lausus Vooglaid.

Rääkides sellest, kas seaduse rakendusaktid võetakse riigikogus vastu, ütles Vooglaid, et see oleneb, kui põhimõttekindlad on parlamendisaadikud.

«See sõltub, kui põhimõttekindlad on teiste fraktsioonide poliitikud. Kui nad lubavad end ära osta, siis võib igasuguseid asju juhtuda,» sõnas Vooglaid.

Raud ütles selle peale: «Mis ma oskan vastata Varro Vooglaiule, kes juba ette maalib kooseluseaduse rakendusaktide poolt hääletavad inimesed äraostetud inimesteks. See pole väärikas suhtumine.»

Vooglaid: «Kas see, mis ma väitsin, on tõsi või ei ole?»

Raud: «Minule pole keegi mingit pakkumist teinud, seda pole ka vaja teha, sest ma kavatsen rakendusaktide poolt hääletada.»

Vaata videost edasi, mida rääkisid Raud ja Vooglaid kooseluseadusest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles