Päevaintervjuu: Ahto Lobjaka sõnul pole ta kunagi üritanud oma kirjutistega sõpru võita

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänases «Postimehe päevaintervjuus» küsitles ajakirjanik Priit Pullerits poliitikaanalüütikut Ahto Lobjakat seoses viimase sulest paari nädala jooksul ilmunud artiklitega.

Eile Postimehes ilmunud Ahto Lobjaka arvamuslugu püüdis sotsiaalmeedias palju tähelepanu. Paljusid lugejaid ärritas lause: «Iga Pariisi moslem on rohkem eurooplane – k.a mõrvarid – kui nahavärvile või seedimata kristlusele toetuv poolharitlane Eestis.»

Pullerits juhtis intervjuus tähelepanu, et seda lauset lugedes jääb Lobjaka tekstist teistsugune mulje, kui autor ise võib-olla soovis. «Te peate arvestama retseptsiooniga ehk võimaliku vastuvõtjaga. Sellise sõnastusega olete tekitanud endale edaspidiseks väga palju negatiivset eelhoiakut ja vaenlasi,» sõnas Pullerits.

Lobjakas vastas: «Te pole võib-olla tähele pannud, aga ma olen kirjutanud lugusid kusagil kümmekond aastat. Mul pole kunagi olnud soovi võita endale sõpru. Mul ei ole olnud ka erilist õpetamissoovi.»

Vaata videost edasi, kuidas jätkus Pulleritsu ja Lobjaka väitlus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles