Postimees 1890. aastal: lõbukirjandusest, jaarmargist ja muust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sõnumeid Tartust. - Eesti ajakirjanduses tuleb tüki aja taga jälle sugu muutust. Ülema trükivalitsuse poolest on 5. nov. Eesti ajakirja «Linda» toimetajale ja väljaandjale L. Suburgile luba antud, et «Linda» edespidi kuus neli korda võib ilmuda, et lehele igal kuul eralisa naesterahva käsitöö mustritega võib ligi antud saada ja et lehe sisu kirjatükkidega Vene rahva elust jne. võib laiendatud saada.

Et «Linda» praegu ainus Eesti lõbu-kirjanduse leht on, võiks ta küll rohkem lugejaid leida ja ta tihedam ilmumine selleks ka soovituseks olla.

- Liivi maa suure-põllumeeste seas olla selts asumas, mille siht olla, põllutöös tarvilisi riistu ja asju ühiselt otsekohesel teel (vahekauplejateta) osta, mis läbi need odavamad tuleksivad, kui ka jälle oma põllutöö saaksid ühiselt kõrgema hinnaga müüa. Asutajate ees otsas olla baron Stael W. Holstein ja asutamise luba palve ju riigimaade ministeeriumi saadetud.

- Tartu Saksa laada ehk jaarmargi kohta seisis kord märtsikuul meie lehes, et see laat olla kolmest nädalist ühe nädali pikkuseks lühendatud. Nüüd kuuleme aga, et see sõnum kogunigi õige pole, vaid jaarmark jääb ikka niisama pikaks nagu ennegi.

- Dr. Veske matusest on meil veel täiendada, et ka Maarja-Magdaleena laulu-selts pärja on hauale pannud ja saadiku saatnud. Ka Narva Eestlaste poolt oli kaunis pärg ja saadik. 13.11.1890

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles