Meediaekspert: vene inimesed väsivad infosõjast

Taavi Minnik
, kolumnist, ajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Solovei
Valeri Solovei Foto: Erakogu

Professor Valeri Solovei on Venemaa Välisministeeriumi Moskva Riikliku Rahvusvaheliste Suhete Instituudi avalike suhete kateedri juhataja, kellelt hiljuti ilmus raamat «Fake – absoluutne relv», mis keskendub meediamanipulatsioonidele ja propagandale. Nendel teemadel räägib Solovei ka Taavi Minnikule antud intervjuus.

Hiljuti vestlesin Suurbritannia ajakirjanikega, kes kõige muu hulgas tundsid huvi, miks vaatavad Ida-Euroopa inimesed nii palju televiisorit. Miks meie inimesed vaatavad nii palju televiisorit ning miks on nad valmis telerit ka usaldama?

See harjumus on kujunenud juba nõukogude ajal ning on esmajoones omane vanemale põlvkonnale, sõltumata sellest, millisest postsovetlikust riigist jutt on. See on osake nende inimeste poliitilisest sotsialiseerumisest. Ma arvan, et Eestis ja Baltimaades jälgitakse venekeelseid telekanaleid palju, kuna kohalikele venelastele oli Vene televisioon kaua ainus infoallikaks. Eriti kehtib see vanema põlvkonna kohta, kes pole riigikeelt ära õppinud. Noorem põlvkond on leidnud sotsialiseerumiseks teised moodused ning neil on teised infoallikad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles