Inge Suder: õnn on üksikutele, surm kõikidele

, Ida-Tallinna keskhaigla turundusjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inge Suder
Inge Suder Foto: Erakogu

Eesti ühiskond on piisavalt küps, et hakata sündide kasvu kõrval mõtlema rohkem ka elu lõpule. Sellele, kuidas meie eakad oma pika ja sisuka elu loojangut veedavad.

Surm ning väärikas lahkumine elust on teema, mis läheb korda väga paljudele. Ilmselt palju rohkematele, kui oskaksime arvata. Turu-uuringute AS viis oktoobris tuhande Eesti inimese hulgas läbi küsitluse ning küsimusele «Kui oluline on teie jaoks väärikas elust lahkumise teema?» vastas 86 protsenti, et neile on teema väga või pigem oluline. Teema on ühtmoodi oluline nii noortele kui vanadele, meestele ja naistele, edukamatele ning vähem edukatele, eesti ja vene keelt rääkivatele inimestele.

Kõigi nende rühmade jaoks oli väärika elust lahkumise olulisus küsitluse tulemusel üle 80%. Surm ei tee inimestel vahet ning me kõik teame seda. Samas on ühiskonnas laiemalt väärikas elust lahkumine teema, millest palju ei räägita. Õigemini peaaegu üldse ei räägita. Vast on aeg seda lähenemist muuta?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles