Toomas Hendrik Ilves: Müürid, mida me ise püstitame

Toomas Hendrik Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann

President Toomas Hendrik Ilves võttis kolmapäeval Tšehhis vastu tänavuse Praha Aspeni instituudi auhinna, mis anti talle tunnustamaks Eesti edu Euroopasse lõimumisel ning meie riigipea rolli Kesk- ja Ida-Euroopa riikide koostöö edendamisel ning Atlandi-üleste suhete väärtustamisel. President rääkis tänukõnes vabadusest.

Kuue aasta eest, Berliini müüri langemise 20. aastapäeval, pidanuksin andma Václav Havelile üle Atlandi Nõukogu Vabaduse auhinna, kuid paraku ei lubanud tervis tal kohale ilmuda. Siiski tahaksin meelde tuletada pidumeeleolu, kui me sellest hoolimata, et seisime silmitsi majanduskriisiga, olime ikkagi lootusrikkad, rõõmustasime ikkagi müüride puudumise pärast. Meil oli vaba ja avatud internet, meie riikide vahel olid avatud piirid. Ja Euroopas peeti liberaalset demokraatiat ikka veel enesestmõistetavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles