Postimees 1932.aastal: Einbund loobus valitsust kujundamast.

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
aarel Eenpalu (kuni 22. veebruarini 1935 Karl August Einbund).
aarel Eenpalu (kuni 22. veebruarini 1935 Karl August Einbund). Foto: Pm

Teisipäeval pärast riigikogu koosolekut astus otsekohe kokku põllumeesteasunikkude riigikogu rühm. Sel koosolekul olevat põllumeeste-asunikkude rühma asunikkude pool teinud etteheiteid riigivanema kandidaadile tema järeleandmiste pärast keskerakonnale, kuigi, nagu teada, järeleandmised tema esitatud kavas kaunis väikesed olid.

Nii see siis tuli, et kolmapäeval kell ¾ 11 tegi K. Einbund riigikogu esimehele teatavaks, et tema loobub valitsuse moodustamisest. Riigikogu esimees kutsus rühmade esindajad oma juurde. Kell 1 võttis riigikogu esimees J. Tõnisson vastu keskerakonna esindajad. Kell 1/2 2 olid riigikogu esimehe juures põllumeeste-asunikkude esindajad. Nagu selgunud, on Einbund mõningaid keskerakonna seisukohti teisiti mõistnud, kui need mõeldud olid ja et rühmadevahelistel kõnelustel kõiki asjaolusid ei ole küllaldaselt selgitatud. Vana valitsus eelarvet arutama. Ametiasutuste poolt on majandusministeeriumi kogunenud tulevase aasta eelarve kavad. Need on kulude osas palju suuremad kui tulude laekumisi ette nähtud.

Alul taheti selle küsimuse arutamine jätta uue valitsuse ülesandeks, kuid et valitsuse kujundamine venib, siis on sunnitud ametist astunud valitsus erelarve suhtes kaasa rääkima.

20.10. 1932

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles