Vahur Kersna: elutilk ja põrgulake

Vahur Kersna
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kersna
Vahur Kersna Foto: Kaido Sinimaa

Mitmeis paigus maailmas on alkoholi tarbimise eest ette nähtud brutaalseid karistusi, ent inimlikke ihasid pole kuskil kunagi lõpuni kängitseda suudetud ja alkoholi tarbimine kasvab,  kirjutab ajakirjanik Vahur Kersna.

Alkohol on tänapäeva maailmas keelatud 14 riigis. Lisaks mõnes India provintsis. Kõige karmimalt karistatakse hunditulise tootjat, müüjat või tarbijat Saudi Araabias. Sõltuvalt sotsiaalsest staatusest tuleb arvestada avalikus kohas kuni 500 piitsahoobiga piki jalataldu või selga. Kui patune peksu ja häbi üle elab, võib järgneda ka vangla.

Kui tahes brutaalsed keelud ja karistused pole aga suutnud inimlikke ihasid kunagi kuskil lõpuni kängitseda. Iraanis mõisteti 2012. aastal surma kaks kodanikku, kes olid alkoholiga kauplemise eest teeninud juba korduvalt 160 piitsahoopi. Samal aastal tuvastas kahe kuu jooksul Teheranis läbiviidud politseikontroll, et lausa 26 protsenti autojuhtidest oli tarvitanud põrgujooki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles