Postimees 1930. aastal: rahamured kaitseväes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Konstantin Päts Tartus asuvaid Eesti kaitseväe üksusi külastamas.

Arhiiv
President Konstantin Päts Tartus asuvaid Eesti kaitseväe üksusi külastamas. Arhiiv Foto: parnupostimees.ee

Kaitseväe tehniline varustamine on riigieelarve piiratuse tõttu tõsiste probleemide ees. Ümberkorraldused kaitseväes on tingitud riigi eelarvest. 

Eilses lehes tõime teate mõnesugustest muudatustest, mis kavatsetakse kaitseväe elus ette võtta. Nüüd teatab meile täiendavalt kaitsevägede staabi ülem kindral Tõrvand, et need kavatsused puudutavat osalt juba maksmapandud korraldusi, osalt on esialgsel kaalumisel.

Kaitseväe teenistusaja lühendamist seadusega pole ette nähtud, küll aga õppekavade kohaselt katsetamisele võetakse ajateenijate väljaõppe teostamine üheteistkümne või üheteistkümne ja poole kuu kestel. See kord on tingitud eelarve kitsatest piiridest.

Mis puutub ohvitseride ja üleajateenijate arvu koomale tõmbamisse, siis on see kavatsus üles kerkinud eelarve raskustest. Arusaadavalt muudaks see meie rahuaja organisatsiooni ja seega nõuaks õppetöö kestel osalist ettevalmistamist ja korraldamist uutel alustel. Konkreetselt nendest küsimustest praegu veel ei saa kõnelda, sest sarnaste põhjalikkude kavade lõplik väljatöötamine nõuab aega. Paistab tõenäolisena, et 1931./32. aasta eelarves jääb püsima üldjoontes senine organisatsioon. Tundub tõsise probleemina meie kaitseväe tehniline varustamine. 12.10.1930

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles