Postimees 1936. aastal: Tartu kammivabrik «Estico» leekides

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kammi freesimisel tekkinud säde süütas Teguri tänaval vabrikuhoone. Õnnetusmomendil töötas tehases umbes 70 töölist, kes paaniliselt põgenesid tule eest. Inimestega seejuures õnnetusi ei juhtunud. Tselluloidilaod olid süttimiseohus. Tule läbi rikuti betoonist hoone katus, lagi ja ligi poolsada masinat. Vabriku sisseseade ja tagavarad olid kindlustatud tule vastu 75 000 krooni eest.

Eile õhtupoolikul kella 5 paiku hakkasid helisema tuletõrje alarmkellad. Kaks lööki – tuli on puhkenud teises linnajaos. Kogu linn lõi korraga kihama. Pritsimaja juurest kihutasid kellade kõlinal tuletõrjeautod, tuletõrjujaid möödus sõidukitel ja jalgsi joostes. Ikka üles Riiamäest ja Tähe tänavale.

Telefonid helisevad, ärevuses päritakse teateid politseinikkudelt ja varsti levib kulutulena teade – Teguri tänaval põleb kammivabrik.

PM 10.10.1936

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles