Postimees 1939. aastal: väikelaste tervis luubi all

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shirley Temple ja Robert Young 1936. aastal filmis «Stowaway».
Shirley Temple ja Robert Young 1936. aastal filmis «Stowaway». Foto: HO/AFP

Käesolev aasta on meil kuulutatud «Imiku ja väikelapse» hoogtöö aastaks. Töö läbiviimiseks moodustati Sotsiaalministeeriumi juures hoogtöö peakomitee Sotsiaalministeeriumi, Kodumajanduskoja, Tervishoiu Muuseumi ja lastekaitse alal tegutsevate organisatsioonide esindajaist. 

Komitee koostas töökava, mis arendab igakülgselt imiku ja väikelapse heaolu eest hoolitsemist. Teoreetiline ja näitlik selitustöö toimub kavakohaselt neljas harus: tervishoiu, kasvatuse, toitlustamise ja riietamise alal. Teadmisi kõigil ülalmainitud aladel levitatakse raadio, kursuste ja loengute kaudu, kusjuures kursustel ja loengutel püütakse aineid kõigiti vastavate näituste ja valguspiltide abil arusaadvaks ja huvitavaks teha. Samuti avaldatakse aegajalt artikleid vastavatelt aladelt ajakirjades ja ajakirjanduses ja levitatakse vastavat kirjandust. Hoogtöö «Imik ja väikelaps» kau3du tahavad korraldajad kasvatada ühiskonnas arusaamist, lugupidamist, heatahtlikkust laste suhtes, samuti ka töötada kaasa meie laste tervishoiuks ja terveks arenguks.

Linnades on hoogtöö teostamiseks Naisliidu ümber koondunud organisatsioonid ning maal Maanaiste Keskseltsi liikmed, kes hoogtöö edukaks läbiviimiseks kutsuvad kaasa ka kohalikke omavalitsusi, lastekaitse alal tegutsevaid organisatsioone ja asutisi. 6.10.1939

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles