Urmas Tooming: parkimine ahistab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Tallinna vanalinna elanikele ei meeldi, et nad peavad talvel viis kuud järjest oma tänavatele pargitud autosid pidevalt ühest kohast teise vedima, et lumekoristusele mitte jalgu jääda. Inimesed arvavad, et paarist ööst nädalas aitaks küll, et vanalinn lumevabana hoida. Seega tuleks praegune paaris- ja paaritute kuupäevade süsteem ära muuta.



Linna kommunaalameti juhtide hinnangul ei kõlba niisugune ettepanek kuskile, sest see ei võimalda neil vanalinnas täita majandusministri määrust tänavate koristamise osas.

Veel ei meeldi vanalinlastele see, et talvine parkimiskord kehtib 15. novembrist 15. aprillini ehk selgelt liiga pikalt. Kui eelmine erakorraline talv välja arvata, siis pole lumi vanalinnas kunagi nii kaua püsinud. On sedagi ette tulnud, et elanikud viivad kuulekalt oma autod naabertänavale, aga hommikul selgub, et nende tänav on lumest puhastamata jäänud. See teeb kurvaks.

Siin annavad linnajuhid vanalinlastele siiski mingit lootust. Nimelt võib tõesti juhtuda, et talvist parkimiskorda lühendatakse, seda just kevadel. Lootus sureb viimasena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles