Kas euro paneb Eesti majanduse õitsema? Jälgi väitlust E24.ee’s

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Эстония перешла на евро 1 января 2011 года.
Эстония перешла на евро 1 января 2011 года. Foto: AP / Scanpix / Aldo Luud

Majanduseksperdid Hardo Pajula ja Märten Ross asuvad juba kolmapäeval kell 12 Postimees.ee lugejatele tõestama, et euro tulek elavdab Eesti majandust, ning neile oponeerib Eesti väitlusseltsi võitluslik tandem.

Postimees.ee online-väitlus tuleb juba teist korda uuendusliku otsereportaažina debatist, mis peetakse samal ajal maha Tallinnas Vabaduse väljaku all Ahhaa-keskuses.

Kell 12 avaldab Postimees.ee mõlema väitluspoole avateesid ning kella 13st läheb Ahhaa-keskuses lahti väitlus, mis otsereportaažina lugejateni tuuakse. Lugejad on oodatud mõlemale poolele küsimusi esitama ning valik neist esitatakse ka kohapeal väitlejatele.

Rahandusministeerium on seekord palunud end esindama kaks legendaarset meest väljaspoolt maja - Eesti Panga asepresidendi Märten Rossi ja SEB majandusanalüütiku Hardo Pajula. Neile oponeerivad kodumaa debatitipud Silver Suun ja Martin Küüsmaa.

Laia vastukaja saanud online-väitluste eelmine hooaeg oli sügisel enne kohalike omavalitsuste volikogude valimisi. Siis debateerisid noorte tippväitlejatega erinevate erakondade Tallinna linnapea kandidaadid.

Tänavu on väideldud erinevate ekspertide ning poliitikutega eutanaasia, laste vitsakeelu, täiskasvanute-alaealiste seksipiiri, homopartnerluse, matemaatika riigieksami, meeste-naiste palgalõhe, algklassides hinnete panemise ja eurorahaga kaasneva hinnatõusu üle.

Kord kuus korraldatavate online-väitluste eesmärk on muuta arutelu erinevatel ühiskonnas aktuaalsetel teemadel sisulisemaks ning argumenteeritumaks.

Väitlusseltsi võistkond ei esinda oma seisukohti, vaid on valmis asetama end positsiooni, mida sageli avalikkuses ei julgeta või ei osata kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles