Postimees 1934. aastal: kellest saab valitsuse pressechef?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Siin on viimastel päevadel, eriti just ajakirjanikkude hulgas, elavaks kõneaineks küsimus, kes saab valitsuse pressechefiks, s.t. informatsiooniaparaadi juhiks. 

Siseminister Einbund, kellele aparaadi kujundamine ülesandeks tehtud, ütleb ainult niipalju, et ta vastavat isikut veel pole leidnud. Huvi pressechefi isiku vastu on seda suurem, et vahepeal selgus, missugused suured ülesanded temale langevad.

Tema jaoks loodi eriline ministriabi koht. Kuid teistest sarnastest läheb ta lahku sellepoolest, et pressechef võtab ka osa valitsuse koosolekuist, ta töötab käsikäes riigivanema k. t. ja peaministri asetäitjaga; ta võib ka esineda riigivanema ja valitsuse nimel. Peale muu on tema ülesandena ette nähtud riiklik propaganda. Sellega oleks tuleviku pressechef teadaandmise kõrval ka propagandistiks – kes mitte ainult ei informeeri valitsuse tegevusest, vaid valitsuse samme avalikkuse ees ka põhjendab ja kaitseb.

Kõneldakse väga mitmetest inimestest, keda arvatakse olevat pressechefi kandidaadid. Kes sellele kohale nimetatakse, see peab selguma lähemail päevil. Uut ametnikku ootavad igatahes väga mitmekesised ja rasked ülesanded. 3.09.1934

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles