Hellar Lill: sõjamuuseum plaanib vallutada Patarei

Hellar Lill
, Eesti Sõjamuuseumi direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hellar Lill
Hellar Lill Foto: SCANPIX

Eesti sõjamuuseumi ettevalmistused Patarei merekindluse vallutamiseks jätkuvad. Plaani osana oleme läkitanud Brüsselisse asju ajama endise direktori Indrek Tarandi ja pannud võimalikke kodumaiseid liitlasi mobiliseerima muinsuskaitseguru Trivimi Velliste. Moodustamisel on liitlasjõud mitmest muuseumist ja algatatud läbirääkimised investoritega moonavarude täiendamiseks.

Tõsisemalt jätkates peab tõdema, et Patarei merekindlusest tänapäevase muuseumi- ja vabaajakompleksi kujundamine on mastaapne, keeruline, kulukas ja pikaajaline protsess. Ligikaudu neljal hektaril asuvat ja 1840. aastal valminud hoonekompleksi on räsinud Eesti karm kliima ja eri ajastute heitlik inimtegevus. Peamiselt vangimajana tuntud endine kaitserajatis on tegelikult stiilne ja üsna terviklikult säilinud mälestis, mis sirutub kaarjalt Tallinna lahele. Kompleksi maapoolse tiivad ulatuvad kiirelt arenevasse Kalamaja piirkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles