Kas euro tõstab hindu? Tõde selgub väitluses

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro tuleku esimene kampaania kutsub kaupmehi liituma ausa hinnastamise leppega.
Euro tuleku esimene kampaania kutsub kaupmehi liituma ausa hinnastamise leppega. Foto: Rahandusministeerium

Rahandusministeeriumi meeskond asub juba kolmapäeval kell 12 Postimees.ee lugejatele tõestama, et euroraha kasutuselevõtt Eestis hindu ei tõsta, ning neile oponeerib väitlusseltsi mehine tandem.

Postimees.ee online-väitluste sari saab seekord tavatu jätku – esimest korda väideldakse näost näkku ning lugeja saab debatti jälgida otsereportaažina.

Kell 12 avaldab Postimees.ee mõlema väitluspoole avateesid ning kella 13st läheb Tallinnas Vabaduse väljaku all asuvas Ahhaa-keskuses lahti väitlus, mis otsereportaažina lugejateni tuuakse. Lugejad on oodatud mõlemale poolele küsimusi esitama ning valik neist esitatakse ka kohapeal väitlejatele. Samuti saavad küsimusi esitada Ahhaa-keskuses viibijad - sissepääs üritusele on prii.

Rahandusministeeriumi esindavad väitluses asekantsler Tanel Ross ja makromajanduspoliitika osakonna juhataja Andrus Säälik. Eesti Väitlusselts paneb neile vastu kogenud sõnavõlurid Enn Metsari ja Toomas Roolaiu. Debatti modereerib Eva Sule väitlusseltsist.

Laia vastukaja saanud online-väitluste eelmine hooaeg oli sügisel enne kohalike omavalitsuste volikogude valimisi. Siis debateerisid noorte tippväitlejatega erinevate erakondade Tallinna linnapea kandidaadid.

Tänavu on väideldud erinevate ekspertide ning poliitikutega eutanaasia, laste vitsakeelu, täiskasvanute-alaealiste seksipiiri, homopartnerluse, matemaatika riigieksami, meeste-naiste palgalõhe ja algklassides hinnete panemise üle.

Kord kuus korraldatavate online-väitluste eesmärk on muuta arutelu erinevatel ühiskonnas aktuaalsetel teemadel sisulisemaks ning argumenteeritumaks.

Väitlusseltsi võistkond ei esinda tingimata oma seisukohti, vaid on valmis asetama end positsiooni, mida sageli avalikkuses ei julgeta või ei osata kaitsta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles