Vambola Paavo: surmad, mis ei lähe korda

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vambola Paavo.
Vambola Paavo. Foto: PP

Riigi majanduslikku tugevust näitab korras infrastruktuur. Kui ärimees jõuab pealinnast Pärnu või Tartusse kohtumisele suurema vaevata, siis tulevad ka investeeringud. Paraku oleme teede ehitamises Ida-Euroopaga võrreldes ikka veel vaeslapse osas.

Kui tavaliselt sõidan Tallinna-Tartu üleautostunud trassil, siis hiljuti tuli liikuda hoopis suvepealinnast Tallinna. Teekond oli ekstreemsuse piiril. On olnud piisavalt aega, et välja ehitada kaks pluss kaks rada Harutee-Märjamaa ja Are-Pärnu vahele. Hukkunuid ja vigastatuid on otsustajate jaoks liialt vähe – kas tõesti? Kulutame kolossaalseid summasid vigastatute raviks. Miljonid kaotatud inimtunnid ja lisaväärtused.

Alles nüüd saab maanteeamet aru, et tuleb alustada Tallinna ja Pärnu vahele üksikute kaks pluss üks lõikude projekteerimisest. Ehitusaeg pole paraku veel teada. Kui liiklejate elu on prioriteet, saaks ka kiiremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles