Vene impeeriumimõtleja: Putinit võib tabada Hruštšovi saatus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Kutšerenko, kelle kirjanikunimi on Maksim Kalašnikov.
Vladimir Kutšerenko, kelle kirjanikunimi on Maksim Kalašnikov. Foto: Erakogu

Venemaa eliit ei kannata lääne sanktsioone lõputult välja ning tagajärjeks võib olla Vladimir Putini «oktoobripleenum» ehk tema vaikne võimult kõrvaldamine, nagu tehti 1964. aastal Nikita Hruštšoviga, ennustas intervjuus Postimehele Vene suurriiklik kirjanik-futuroloog Vladimir Kutšerenko, kes on paremini tuntud kirjanikunime Maksim Kalašnikov all.

Kalašnikov (49) esindab absoluutset vastaspoolt Venemaa liberaalsetele poliitikutele ja mõtlejatele. Ta peab Venemaad eraldi tsivilisatsiooniks, suhtub läände negatiivselt ning toetab Novorossija loomist Ida-Ukrainas. 2000ndate teisel poolel olid Kalašnikovi NSV Liitu ja ka Stalinit ülistanud ning Venemaa erilisest tulevikust rääkivad raamatud üle Venemaa ülimalt populaarsed. Ta on siiani Venemaast kui impeeriumist kirjutavate mõtlejate seas üks juhtivaid autoreid.

Teie ideed – NSVL 2.0 uue industrialiseerimise kaudu, Stalini taas ausse tõstmine – tunduvad hästi sobivat praegusele võimule, kuid ometi olete Kremli poliitika suhtes väga kriitiline ja soovitate Venemaa praegune eliit täielikult välja vahetada. Miks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles