Madli Vitismann: veel kord Läänesadama reisiterminalist

Madli Vitismann
, merendusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peeter Langovits tuletas laupäevase AK «Tagasivaates» meelde 20 aasta möödumist sellest, kui Tallinki ja Eckerö reisilaevad suunati Helsingis Läänesadamasse. Täpsustuseks tuleks lisada, et uus reisiterminal hakkas tööle 1. mail 1995, kui kell 8 väljus sealt Tallinna-reisile Alandia.

30. aprilli õhtul Helsingisse jõudnud Georg Otsa reisijad väljusid veel Lõunasadamas, seejärel sõitis laev enne südaööd Läänesadamasse, et hommikul juba sealt reisijad peale võtta. Hommikust peale ja terve päeva voorisid helsinglased 1. mail jahedast ja niiskest ilmast hoolimata perekonniti uut terminali vaatama.

4. mail oli Lääneterminali pidulik avamine linnapea ja sadamajuhi kõnede ning tordiga. Ühtlasi avati kunstiteos eskalaatori kõrval ja Peeter Langovits tuletas meelde, et tol päeval oli sellel meie trikoloor kogemata tagurpidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles