Jelena Skulskaja: oo, Apollon õhupallikesega!

Jelena Skulskaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Skulskaja
Jelena Skulskaja Foto: Marina Puškar

Pompidou keskuses Pariisis on praegu väljas noorte Euroopa kunstnike näitus, kes üheainsa eksponaadi, üheainsa installatsiooniga püüavad kõnelda sellest, mis toimub maailmas. Iga kord on see eksponaat sisuliselt etendus, romaan või film, selles on süžee, on intriig, on oma kummastav või sagedamini kohutav lõpplahendus.

Näiteks selline: meie ees avaneb uks, mis viib, nagu tundub, pimedasse tuppa või koridori. Uks on avatud, astu ainult sisse. Uudishimust aetuna muidugi astudki, pimedus ent tiheneb kohe, muutub täielikuks, otsekui oleks uks selja taga kinni löödud (nii vähemalt tundub). Ja see ei ole sugugi koridor ega tuba, vaid universumit pitsitav pimedus, kadu hõngav kivipõrgu, kus peaaegu kohe põrkad seina vastu, teed veel sammukese ega suuda end enam pressida ahtasse lõhesse, lagi vajub allapoole, seinad tõmbuvad koomale …

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles