Soosaare esseistikapreemia pälvis Hent Kalmo

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hent Kalmo
Hent Kalmo Foto: Erakogu

Enn Soosaare eetilise esseistika auhinna pälvis õiguskantsleri asetäitja-nõunikuna töötav Hent Kalmo Vikerkaares ilmunud essee «Utoopiline Eesti» eest.

Esseed võib lugeda siit.

Väärikas auhind anti üle täna Keilas Harju maakonnaraamatukogus, kus pärijate soovil asub ka Enn Soosaare isiklik raamatukogu.

Auhinda annab välja Enn Soosaare sihtasutus aasta jooksul eesti keeles ilmunud poliitikast, kultuurist või moraalist rääkiva essee eest. Mullu võitis selle teoloog Toomas Paul Maalehes ilmunud esseega «Aus vale, vale ausus», 2013. aastal Kalle Muuli raamatuga «Isamaa tagatuba» ja 2012. aastal Ilmar Raag Postimehes ilmunud esseega «Kultuuritust ei ole olemas».

Žüriisse kuulusid Ülle Madise (esimees), Viivi Luik, Hannes Rumm, Neeme Korv, Sulev Vedler ja Ülo Tuulik.

Nominentidena tõstis žürii esile Mihkel Muti Loomingus ilmunud esseed «Guinnessi raamatu lõpp. Essee kuulsuse demokratiseerumisest», Mihhail Lotmani Loomingus ilmunud esseed «Hübriidne Venemaa», Urve Eslase Postimehe arvamus- ja kultuurilisas AK ilmunud esseed «Eetika on vahel ka kriitika» ja Marju Lepajõe Akadeemias avaldatud esseed «Milleks rahvuslikkusele tõlkimine?».

Enn Soosaar (1937-2010) oli eesti tõlkija ja publitsist, kes ühiskonnakriitikuna paistis silma kui terava sulega, ent alati väärika stiiliga autor. Aastal 2011 asutas Tallinna Ülikool Enn Soosaare sihtasutuse, mille ülesandeks on silmapaistva ühiskonnategelase pärandi säilitamine, edasiarendamine ja jäädvustamine.

Loe homsest Postimehest Argo Ideoni usutlust Hent Kalmoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles