Daniel Coll: kuidas ärritada eestlast

Daniel James Coll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Coll
Daniel Coll Foto: Erakogu

Enne süüvimist eestlase vaimuilma on mul küllap mõistlik vaadelda pisut briti vaimuilma. Me oleme teada-tuntud välise viisakuse ja vaoshoituse poolest, aga meile on omane üks iseloomujoon, mis ilmneb alles siis, kui minna välismaale ja vaadata sealt juba teise pilguga Suurbritanniat.

Eks ma muidugi nägin toda suurt kolakat meest kiila pea ja tätoveeringutega, aga ei pööranud tähelepanu. Kuni ma teda lõin. Tugevasti. Näkku. Ikka selle koti, üliraske kotiga. Aeg jäi seisma, kui ma üritasin enda kultuurilise tausta pealt kokku rehkendada, mis võib edasi juhtuda. Ma nägin vaimusilmas, kuidas ta tõuseb istmelt ja virutab mulle otse näkku, ei, annab otse peaga näkku ja võtab veel põlve ka appi, et asi selgeks teha. Siis järab hammastega mu sülearvuti puruks, otse läbi koti, kaks korda järjest! Vaimusilm vaimusilmaks, tegelikult seisin nagu talleke ja lihtsalt ootasin, milline karistus mu osaks langeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles