Galina Timtšenko: meil oli kaks valikut, Riia või Tallinn

Argo Ideon
, Poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galina Timtšenko
Galina Timtšenko Foto: Mihkel Maripuu

Venemaa ühe suurema veebiväljaande Lenta.ru kauane peatoimetaja Galina Timtšenko (52) lahkus tänavu kevadel ametist peaaegu kogu toimetusega, kui kanalit hakati muutma võimulembeseks. Nüüd juhib ta Lätis sõltumatut portaali meduza.io, mis on mõeldud Venemaa lugejale.

Tegelikult seda keegi ajendina ei nimetanud. Avaldasime intervjuu ühe Paremsektori liidriga – mitte Dmitri Jarošiga, vaid tema asetäitjaga. Selles intervjuus aga leidus viide, hüperlink Jaroši usutlusele teises portaalis. Just nimelt tolle lingi olemasolu hindas Vene järelevalvekomitee kui ekstremismi. Me saime selle eest hoiatuse. Järgmisel päeval helistas väljaande omanik Aleksandr Mamut ja tegi mulle ettepaneku ametist lahkuda.

Seejärel lahkus töölt peaaegu kogu ülejäänud Lenta.ru toimetus. Nad ei tulnud n-ö minu järel – minu järel ei olnud ju kuhugi tulla, ma lahkusin eikuhugi. Lihtsalt pärast kohtumist uue peatoimetajaga said inimesed aru, et ilmselt ei õnnestu enam senisel kombel tööd teha. 80 inimesest kirjutas avalduse 73, sealjuures lahkusid isegi büroojuhid, tehnilised töötajad, tarkvaraarendajad. Seejärel muidugi palkas uus juhtkond muud inimesed. See, kuidas nad oma poliitikat korraldavad, mind enam ei huvita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles