Edward Lucas: mürgine Sputnik

Edward Lucas
, ajakirjanik, The Economist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Lucas
Edward Lucas Foto: Postimees.ee

Briti humorist P. G. Wodehouse tegi interneerituna natsivõimu ajal viis lõbusat raadiosaadet oma elust. Teda tabas ainult ühiskondlik tsensuur ja ta võis rahumeeli välismaal edasi elada. Mussolinist sisse võetud ekstsentriku, Ameerika luuletaja Ezra Poundi käsi nii hästi ei käinud. Teda süüdistati pärast sõda ametlikult riigireetmises. Lord Haw-Haw ehk William Joyce poodi üles – õigusvastaselt, sest ta oli pärit neutraalselt Iirimaalt – Hitleri ingliskeelses raadiojaamas töötamise eest.

Praegu seisame küsimuse ees, kuidas avaldada survet neile, kes aitavad Putini režiimil kasutada informatsiooni relvana. Kreml kühveldab raha uude propagandaväljaandesse Sputnik, mis täiendab mürgitavast läänevastasusest nõrguvat RTd (varem Russian Today). Mida teha, kui sul palutakse näiteks mõnes neis kanalites esineda?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles