Ühiskonnateadlane: uued nimed tugevdavad Reformierakonda

Neeme Korv
, Postimehe arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu

Ühiskonnateadlane Kristina Kallas leiab, et hoolimata praegusest suhete jahedusest ja asjaolust, et maailmavaateliselt oleks igasugune teine koalitsioon justkui mõistlikum, on ainest Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koostöö jätkumiseks ka pärast valimisi.

«Praeguse koalitsiooni jätkamine sõltub loomulikult valimistulemustest ja kui Reformierakond suudab hoida oma populaarsust praegusel tasemel ega saa räsitud mõnest skandaalist, on tal väga tugev positsioon järgmises valitsuses partnerile dikteerida oma tingimusi,» kirjutab Kallas homse Postimehe arvamuskülgedel.

Kallase sõnul on Reformierakond suutnud poliitikasse tuua uusi inimesi, mis on positiivne ning kinnistab need valijad, kes võib-olla veel aasta eest olid skandaalidest räsitud erakonna suhtes juba kõhkleval positsioonil.

Samas näeb ta väljavaadet ka sotside ning Isamaa ja Res Publica Liidu koostööks. «See oleks Eestile väga tervislik, kuna tõstaks tähelepanu keskpunkti kaks suurt probleemi: palgavaesus ja sellest tingitud väljaränne ja demograafiline kriis. Mõlemad parteid on laias laastus ühel meelel nii probleemi olemasolus kui ka lahendustes. Ka Keskerakond ilmselt on nendega ühel meelel, kuid selle erakonna puhul me kõik teame, mis või kes on takistuseks koalitsioonidesse jõudmisel,» märgib Kallas.

Pikemat analüüsi, kus poliitikavaatlejad kaardistavad neli kuud enne riigikogu valimisi Eesti sisepoliitikas aset leidvaid muutusi, loe homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles