Juhtkiri: kas mitte kaua ei mõeldud?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Möödunud aasta lõpust on Eesti majanduskasv näidanud langustrendi, hoiatusi halbade aegade saabumisest kõlas varasemastki. Aga kus siis mullu, märtsis, riigikogu valimiste aegu ja järel, kellelgi pähe tuli mingist kokkuhoiust rääkida. Ent olgu, see on juba olnu ja tuleb keskenduda tulevikule.

Kuid siingi ei saa jätta tagasi vaatamata. Isamaa ja Res Publica Liit kõneles tänavuse aasta algusel, kui jutt oli alles käesoleva aasta negatiivse lisaeelarve koostamisest, vajadusest koalitsioonilepingu osad punktid üle vaadata ja et partneritel tuleb ühiselt tunnistada, et väljakäidud lubadustes on vaja mööndusi teha.

Hetkel, kui tuleva aasta eelarve riigikogule esitamise tähtaeg on kõigest kuu aja kaugusel, tuleb koalitsiooni juhtpartei Reformierakond välja omapoolsete teesidega, mis aitaks tuleva aasta eelarve tasakaalu jätta ning välja käiakse mõned majandust elavdada võiksid punktid. Ent nüüd, vaat et agoonias olles, käib ikkagi kui lehmakauplemine: teie lubage seda, siis taandume meie korraks oma lubadusest. Aga kus on pikemaajalisem mõtlemine?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles