Dopinguküttide võit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: asada

Neljapäeval kogunenud Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee tõmbas Vitali Bernatski juhtumina tuntuks saanud dopingu­skandaalile lõplikult joone alla – leiti, et endise spordiarsti süüdistusi edasi uurida pole võimalik ega mõistlik. Nii Bernatski esitatud süüdistused kui ka süüdistatavate põiklemine uurimiskomisjonide eest jätsid siiski õhku ebameeldiva lõhna.

Ent nagu üks elutark mees juba aastaid tagasi öelda mõistis, võib see osutuda tuleviku väetiseks. Kes usuks veel sinisilmselt, et Eesti sport on puhtam kui mujal maailmas?

Justiitsministeeriumi töö tulemusel muutub dopingu vahendamine uuest aastast kuriteoks ning kui Bernatski skandaali järellainetusena suurenevad dopinguküttide töövõimalused, kasvab ka lootus, et aina vähem sportlasi sirutab käe kogu Eesti sporti määrivate keelatud viljade järele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles