Raske töö hõbekandikul

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laimdota Straujuma
Laimdota Straujuma Foto: AFP/SCANPIX

Eestist võib peagi saada viimane Baltimaa, kus pole kunagi olnud naispeaministrit. Nimelt õnnestus Valdis Dombrovskise koduparteil leida taandunud valitsusjuhile lõpuks asendus, kes vastab ka president Andris Bērziņši maitsele.

Praegu veel põllumajandusministri ametit pidava Laimdota Straujuma ametlik biograafia näitab teda kui riigisektorit hästi tundvat ja pikaajalise juhtimiskogemusega inimest. Poliitikukarjäär Straujumat senise 62 eluaasta jooksul ilmselt väga peibutanud pole: Ühtsuse minister on ta juba 2011. aastast, parteisse astus aga alles möödunud pühapäeval.

Kuigi peaministri koha saab Straujuma justkui hõbekandikul, ei seisa seal sugugi hõrk piduroog. Kui uus koalitsioon peaks lõpuks moodustuma, on tema ees ülesanne tüürida just eurotsooni astunud riigi neljast parteist koosnevat valitsust kahtede valimiste aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles