5867 kangelast

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Selle nädala kangelased olid kahtlemata 5867 õpilast (ja muidugi nende õpetajad), kes poolteist aastat tagasi olid 15-aastased ning kaitsesid nõudlikus PISA testis Eesti au 65 maailma riigi omaealiste seas. Kuidas meie lapsed nii targaks on saanud?

PISA test näitas loomulikult kätte ka õpetuse nõrgad kohad – näiteks õpilaste vähene analüüsivõime ja koolide ebaühtlus –, mille üle tuleb tõsiselt mõelda. Aga on ikka uhke tunne küll, kui meie õpilased suutsid maailma parimate koolidega reklaamitava Soome laste tulemuse matemaatikas ületada. Rääkimata teistest Põhjamaadest.

Kuigi Läti ja Leedu ei küündinud veel Eestiga maailma parimate hulka, on vaid aja küsimus, mil nad meile kuklasse hingavad. Küllap on meiesugustel postsotsialistlikel väikerahvastel hoopis suurem motivatsioon üha paremaks saada kui heaoluriikide mõnusas äraolemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles