Repliik: kainet meelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hindrek Riikoja.
Hindrek Riikoja. Foto: .
Lähedase inimese probleemidest kuulmisel on rahulikku meelt tihti raske säilitada, liiatigi kui ei ole teada, mis täpselt juhtunud.

Just seda tõika kasutavad julmalt ära viimasel paaril kuul sadu eestlasi kummitanud telefonipetturid, kes püüavad nii inimestelt väidetavate probleemide lahendamiseks raha saada.

Politsei on seetõttu viimastel kuudel igal võimalusel inimestele südamele pannud, et suvalisele raha küsijale ei tohi kohe kümneid tuhandeid viima tõtata, vaid selle asemel tuleks politseisse pöörduda. Politseisse on tegelikult põhjust pöörduda isegi juhul, kui inimene on täiesti veendunud, et tegemist on ka tegelikult korrakaitsjaga.

Inimeselt sularaha vastuvõtmine ei kuulu juba ammu politsei praktikasse ning kui mõni korrakaitsja seda ikkagi teeb, siis seda ikka soovist omakasu teenida ning rahahädas riigikassa asemel rändab see vormipükste tagataskusse.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles