Liisi Poll: tühjast tüli

, toimetaja / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Poll.
Liisi Poll. Foto: Peeter Langovits.

Šveitsi ja Liibüa vahel puhkenud tüli, mille keskmes on riigi liidri Muammar Gaddafi seadusega niigi pahuksis oleva poja seekordne kokkupõrge Euroopa riikide politseijõududega, oleks naljakas, kui Liibüa meetodeid Gaddafi poja maine eest võitlemiseks ei peaks võtma nii tõsiselt.

Nagu kirjutas ajaleht Frankfurter Allgemeine Zeitung, on šveitslased mures eelkõige sellepärast, mida väidetavalt hotelliteenindajaid peksnud poja eest vabandust nõudvad nende riigi kodanike vastu ette võtavad. Lisaks külmutatud naftatarnetele ja ähvardustele pankade vastu.

Kaks ajutiselt vangistatud šveitslast, kes Liibüa mitte kõige modernsemaid vanglaid taluma peavad, ei ole kuigi adekvaatne reageering sellele, et Hannibal Gaddafi kaks päeva Šveitsi rõhutatult heades vanglatingimustes arestituna veetma pidi.

Kui siia lisada mehele esitatud varasemad süüdistused: kiiruseületamine ja raseda naise löömine, tundub, et kõige paremini suudaks Liibüa oma mainet kaitsta vaikimisi leppides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles