Bahovski tooks poliitikud «kastist» välja

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haritud, asjatundlik ja muhe Erkki Bahovski.
Haritud, asjatundlik ja muhe Erkki Bahovski. Foto: Toomas Huik

Postimehelt mullu aasta arvamusliidri tiitli saanud Erkki Bahovski soovitas poliitikutel mõelda avatumalt, mitte karta ausat vestlust ja süütut nalja.


Tema sõnul kandsid sama mõtet ka politoloog Ivi Masso ja õiguskantsler Indrek Tederi tänasel Postimehe arvamusliidrite lõunal peetud ettekanded.

«Mõlemad sõnavõtjad rääkisid, et asju tuleb nimetada õigete nimedega, mitte peituda tehnoloogiate või silmakirjalike loosungite taha.»

Tema sõnul kipuvad poliitikud pahatihti kahtlustama, et iga nalja taga on varjatud ohtlik mõte ja politiseerima iga mõttevahetust, suutmata teist poolt kuulata.

«Iga nalja, mis kellegi kohta käib, ei tasu mõista pahatahtlikuna või sellisena, et selle taga on mingi poliitiline vingerpuss. Nalja tehakse mõnikord ka nalja pärast, see on vabastav,» rääkis Bahovski.

«Ma ei arva, et surmtõsine ja kitsapiiriline poliitikategemine aitaks kuidagi kaasa, mõtlemine peaks olema natuke out of the box

Rääkides sellest, et Eesti poliitikas napib kuulamisoskust, märkis Bahovski, et meil võib märgata n-ö sõnavabaduse inflatsiooni.

«Tahetakse kohe vastu nähvata ja nähakse mõnikord asju liiga kitsapiiriliselt - skaalal Reformierakond versus Keskerakond,» kõneles ta.

«Kõikidele asjadele kleebitakse külge poliitiline märk, aga mõnikord on jutt laiem - ideedest, mitte sellest, kes milliseid punkte korjab. Ja siin on kuulamisoskus eluliselt vajalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles