Anvelt: Tallinn 2011 pole poliitiline mängukann

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt.
Andres Anvelt. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

«Seisame nii riigis kui linnas selle eest, et kaks kultuuripealinna suurimat rahastajat paneksid ühise ürituse nimel seljad kokku,» ütles Tallinna sotside juht Andres Anvelt.


«Eesti jaoks on Tallinn 2011 näol tegemist ainulaadse võimalusega end maailmas tutvustada ning seda võimalust ei tohi poliitkempluse pärast käest lasta,» märkis Anvelt.

Anvelti hinnangul peab programmi rahastamine olema läbipaistev. «Samuti peab sihtasutuse nõukogu saatma selge sõnumi, et erakondadel pole mõtet püüda erinevatele üritustele «made in» parteisilti külge riputada,» nentis Anvelt. «Rahastada tuleb üritust tervikuna, mitte poliitilistel kaalutlustel välja valitud tegevusi,» lisas Anvelt.

Anvelt märkis, et Tallinn 2011 nõukogus on sotsiaaldemokraatidel Katrin Saksa näol ka oma esindatus. «Meie huvi on, et Tallinn 2011 tegevus ei teeniks ühegi erakonna huve. Tänu Saksale saame protsessidel ka kriitilist pilku peal hoida,» ütles Anvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles