Katri Raik: raskel ajal on huvitav elada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katri Raik.
Katri Raik. Foto: Toomas Huik.

Tartu ülikooli Narva kolledži direktor Katri Raik ütles venekeelse postimehe aastalõpuküsitlusele vastates, et möödunud aasta oli huvitav, sest raske aeg esitas talle kui juhile uusi väljakutseid.


1. Mis jäi Teile enim meelde, üllatas või rõõmustas 2009. aastal?

Lõppenud aastast jääb kahjuks meelde tööpuuduse järsk kasv Ida-Virumaal. See peegeldus kui mitte otseselt, siis kaudselt igal pool. Aga juhina pean ütlema, et raskel ajal on huvitavam elada, sest elu püstitab palju uusi ülesandeid: kuidas efektiivsemalt majandada, kuidas inimesi motiveerida. Mõnikord raskused ühendavad inimesi ja see on samuti tähtis. Narva kolledži jaoks oli eelmisel aastal kõige tähtsam kolledži uue hoone ehituslepingu allkirjastamine - see idee hakkab lõpuks ometi teoks saama.

2. Mida Te ootate 2010. aastalt?

Loota, et 2010. aastal hakkab kõik paremuse poole liikuma oleks ilmselt liiga optimistlik. Seda enam peame olema üksteise suhtes tähelepanelikud ja toetama üksteist igal võimalikul viisil. Kolledži puhul võiksid need olla näiteks mingid tasuta kursused. Loodan, et alanud aastal jätkub eelmisel aastal alanud positiivne tendents: inimesed hakkasid rohkem õppima ja haridust kõrgemalt hindama. Selles suhtes on alanud aasta ilmselt edukas.

3. Mida Te sooviksite venekeelse Postimehe lugejatele uueks aastaks?

Head uut aastat! Soovin kõigile kannatust ja vastastikust lugupidamist, et me saaksime siin maa peal rahulikult ja sõbralikult elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles