Urmas Tooming: jalakäija on ka inimene

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Linna kommunaalamet hoiatas juba üleeile õhtul, et jälle on oodata suuremat sorti lumesadu. Soovitati isegi autod koju jätta, kui talverehve all pole. Mõtlesin isegi, kas mitte nii talitada, sest eelmise aasta novembrituisk oli veel hästi meeles.



Tegelikult ei juhtunud eile ju suurt midagi. Veidi tihedamas lumesajus praegusel aastaajal ei ole kindlasti midagi üleloomulikku. Keskpäevaks olid tänavad küll sopased ja vesised, aga tõenäoliselt isegi suverehvidega sõidetavad.



Hoopis hullem oli olukord kõnniteedel. Näiteks kesklinnas liikumiseks pidid ikka päris head jalavarjud olema, sest vett ja lumesegu olid kõik kohad täis. Ülekäiguradade juures tuli lausa hüppeid sooritada, et vesi kingadesse ei tungiks. Kes hüpata ei jõudnud, pidi veest ja lumest läbi paterdama.



Tekkiski siis küsimus, kas mupo lohakaid majavaldajaid ikka hoiatab ja karistab, kui nad oma ukseesist puhtaks lükata ei viitsi. Võiks ju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles