Repliik: mida teha rahaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hindrek Riikoja
Hindrek Riikoja Foto: Postimees.ee

Keskmine suitsumees või -naine kimub iga päev paarkümmend nikotiinipulgakest ehk ühe paki sigarette. Kuus teeb see ümmarguselt 30 pakki. Praegu maksab keskmine suitsupakk peaaegu veerandsada krooni. Hiljemalt sügisel on selle hind kerkinud aga 35 krooni kanti.



Lihtne arvutus näitab, et see tegelikult halb harjumus võtab praegu keskmise suitsetaja rahakotist 750 krooni. Aasta lõpus aga juba pisut üle tuhande krooni. Aasta peale kokku teeb see 12 000 krooni. Mida saab 12 000 krooni eest – reisikorraldajate hinnasõjas maksab umbes nii palju näiteks kahe inimese reis palmi alla. Ei mingit luksust, küll aga nädal mõnusat äraolemist.



Selle raha eest saaks ka hea jalgratta, tõesti korraliku suusavarustuse, väiksema paadi ning veel tuhat pisiasja, mis elu mõnusaks teevad, aga ei ole tingimata hädavajalikud.



Mida keskmine suitsetaja selle teadmisega nüüd pihta hakkab. Tõenäoliselt võtab teadmiseks, aga oma harjumusi suurt ei muuda. Kirub natukene tõusnud makse ja suitsetab edasi. Valikute asi – mida keegi mõnusaks peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles