Melomaanide maiusaeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Mis nii viga elada, võiks õhata üks tõeline melomaan tänavuse juuni algusele tagasi mõeldes. Loomulikult õhkaks see muusikalemb õnnest, sest staarid ja staarikesed tuuakse riburada pidi kodukamarale, ole ainult mees ja siruta käsi rahakoti järele! Teeme toimunule kiire tiiru peale.


Esmalt Bob Dylan. Väärikas ja üliedukas vanameister, kes siia kanti vaevalt enam esinema satub. Seejärel juba lõppev nädal, mis kujunes tõeliseks melomaratoniks.



Massive Attack. Superlahe kohtumine superlaheda elektrogigandiga! Lenny Kravitz. Mis siis, et teist korda Eestis, lahe oli ikka, sest lati alt see mees kunagi läbi ei lähe! Ning päev hiljem Def Leppard – nii mõnigi omaaegne rokkar võis rõõmust rõkata, et näe, lapsepõlv tuuakse koju kätte!



Sekka veel minister Laine Jänese väidetava kultuurilembuse rahva jaoks kõverpeeglisse väänanud Rakvere punklaulupidu ning eile alanud Balti riikide suurim rokipidu Rabarock!


Ning kel Eestis toimuvast pop-punk-rokilainest veel küllalt polnud, see sõitis kas või Lätti, kus eestlaste korraldatud kontserdil jõmistas sel nädalal Linkin Park ning kuhu juba nädala pärast potsatab Austraaliast pärit popdiiva Kylie Minogue.



Põhjanaabrite juures Soomes peetavatest muusikapidudest ei tasu üldse rääkida, neid on seal jalaga segada: juba nimetatud Kylie eile või sel nädalal oma maailmaturnee käigus Helsingisse põiganud Céline Dion.



Niisiis, ühelt poolt vaatab iga melomaan, et mis nii viga elada. Teisalt on asi tõsine – pakkumine on ilmselgelt nõudluse ületanud, sest eelmisel aastal tõenäoliselt suure hurraaga kokku lepitud kontserdid kannatavad Eestis ilmselge huvipuuduse käes.



Vaevalt oskas näiteks BDG oma kontserdimaratoni korraldades arvata, et suve hakul pealtvaatajaid nappida võiks. Dylanil ja Massive Attackil pelgalt ligi 4000, Kravitzil ligi 7000 ja Def Leppardil umbes 5500 külastajat. Selleks et rääkida kontserdikorraldajate majanduslikust edust ja meelelahutusäri õitsengust, on need numbrid liiga väikesed.



Eks pisemail tegijail lähe muidugi veelgi kehvemini, kuid selge on see, et meeletut äriõnne ei ennustata ka väidetavalt koos tippmodellist kaasa Heidi Klumiga peagi Eestisse saabuva laulja Seali kontserdile (korraldajaks CityConcert) ega tiinekate lemmikule Avril Lavigne’ile (taas üks BDG suurkontserte). Ning küsimus ei ole sugugi selles, et tegu poleks vingete ja väärt artistidega. Aeg on lihtsalt selline.



Pigem panustab eestlane kodumaistele ja tõesti geniaalsetele muusikaleidudele, nagu juba ennistki mainitud pungipidu või Järvakandis toimuv Rabarock, mis toob siia ühe piletihinna eest ja Eesti lauljate hulgas taas tubli annuse võõramaist väge – näiteks Sparksi või The Falli.


Kontserdisuvi jätkub täie rauaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles