Repliik: kes on süüdi?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hindrek Riikoja
Hindrek Riikoja Foto: Postimees.ee

Piimatootjad on sattunud kahe tule vahele nagu enamikus majandusvaldkondades: ühelt poolt ei saa nad oma kaupa müüa meelepärase hinnaga, teisalt on nende kulutused kütusele, väetistele ja kõigele muule kasvanud väga kiiresti. Nii pole imestada, et valitseb


rahulolematus ning otsitakse süüdlast.



Peamiselt on siinsed põllumehed verised töösturite peale, sest kaubale tehtav juurdehindlus on nende hinnangul liiga suur ja nad teenivad põllumeestest seetõttu  rohkem. Osaliselt nähakse patuoinastena ka kaupmehi, kes igale piima- või koorepakile veel omakorda hinda otsa panevad. Kui vaadata piimahinnaga viimastel kuudel kauplustes toimunut, jääb vägisi mulje, et rohkem patused võivad olla just kaupmehed.



Ei ole saladus, et sõltuvalt poest on piima hind viimastel kuudel kukkunud kuni poolteist krooni. Tööstused oma väljamüügihindu sellel ajal aga langetanud ei ole ning kaupmehed on isegi tunnistanud, et hinnad kukkusid nende marginaalide arvel. Ning kukkusid nii, et kahjumit piima müügist ikkagi veel ei teenita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles