Endiselt vaid teoreetiline toiduainetööstur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Rahumaa
Indrek Rahumaa Foto: Postimees.ee

Mullu sügisel rääkisid kõik sellest, kuidas Indrek Rahumaa on Kalevi ja Tere uus omanik – et noh, veel mitte päris omanik, aga kohe maksab raha ära ja siis on ta Eesti suurim toidutööstur.



 Nüüd, pärast tehingu enam kui kaheksakuist venimist, räägitakse Eesti ühe suurima toiduainetööstuse ostjana eelkõige Alta Capitalist, mitte selle omanikest.



Rahumaa ise ei taha avalikkusele sellest midagi rääkida. Palub küll ajakirjanikel pisut hiljem helistada, sest ta on kas lennukis või koosolekul, aga siis enam telefoni ei tõsta.



Rahumaa on üks neist Eesti ettevõtjaist, kes on tasa ja targu ning ilma suurema avaliku kärata jõudnud ärimaailma tipptegijate sekka. Mehe ja tema partnerite juhtimisel on Alta Capitalist saanud arvestatav äriüksus mitte ainult Eestis, vaid veel mitmeski riigis.



Miks Kalevi ja Tere ostuga aga nii on läinud, on raske öelda. Tõenäoliselt on juhtunus peamiseks süüdlaseks üldine jahenenud majanduslik olukord, mis on suurte summade laenamise teinud raskeks kõikjal maailmas.



Me ei tea küll täpselt, palju sügisel kahe suurettevõtte eest kokku maksta lubati, kuid tõenäoliselt on tegemist kümnekohalise summaga. Aga võib-olla on tehingu venimise põhjused peidus siiski mujal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles