Agnes Kuus: projektitulv

Agnes Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agnes Kuus
Agnes Kuus Foto: Postimees.ee

Väike nukkudega mängiv poiss on memmekas ja väikeste tüdrukute koht ei ole autot remontiva isa kõrval garaažis. Need on arusaamad, mida loodavad kummutada soolise võrdõiguslikkuse eest seisjad. Eesmärgi saavutamiseks on valmis kirjutatud mapitäis projekte, ja rahasumma, mis nende alla pannakse, pole iseenesest kuigi suur, tuntavalt alla miljoni krooni. Selliste projektide peamine häda on see, et kõikvõimalike projektide rägastikus on neil algus, aga pole lõppu ja konkreetset tulemust, mida hinnata. Igasugu voldikuid ja uuringuid tuleb uksest ja aknast, inimestel, kellele need on mõeldud, on järjest enam ükskõik.



Projektidele vaadatakse üha enam viltu, keegi ei kergitaks kulmugi, kui tulevaste õpetajate õppekava täieneks õpetusega, kuidas rääkida teismeeas poistele seksist. Kui aga kirjutatakse järjekordne teadlikkuse tõstmise projekt, tekib skepsis. Ka konkursil projekte hinnanud žürii liige tõdes, et selliseid projekte, mis on tehtud projektitegemise pärast, on väga palju, kuid seekordsed olevat siiski erandid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles