Hendrik Vosman: v-valitsus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Vosman.
Hendrik Vosman. Foto: Mihkel Maripuu

Kui Eestil on e-valitsus, siis Maldiivid saavad nüüdsest uhkustada veevalitsusega. Laupäeval leidis selles pisikeses India ookeani saareriigis aset maailma esimene veealune valitsusistung.


Miks? Et juhtida detsembris Kopenhaagenis toimuva tippkohtumise eel maailma tähelepanu kliima soojenemisele. Sellega kaasnev veetaseme tõus võib juba enne sajandi lõppu Maldiivid täielikult uputada.



Istung kuue meetri sügavusel merepõhjas vältas 30 minutit, akvalangistidest ministrid suhtlesid kätesignaalide ja veekindlate dokumentide abil, ringi ujuvad papagoikalad imestasid, mis toimub. Kuna võis karta, et istungist tahavad osa võtta ka haid ja astelraid, oli igal ministril kaasas oma sukeldumisinstruktor ja sõjaväelasest ihukaitsja.



Sõnum selge ja lööv, meediakajastus ülemaailmne. Idee autori, president Mohamed Nasheedi loomingulisest lähenemisest võiksid õppust võtta ka Eesti poliitikud, kui nad jutupunktide vadistamise asemel aeg-ajalt ka oma kujutlusvõime käiku julgeksid lasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles