Talvo Pabut: kettaheite- või kõnevõistlus?

, literaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: KETTAHEIDE :TALLINN, EESTI, 16SEP09.
ERGO kettaheite maailmamängud Lilleküla staadionil. Gerd Kanter ja Aleksander Tammert
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TLMPM03: KETTAHEIDE :TALLINN, EESTI, 16SEP09. ERGO kettaheite maailmamängud Lilleküla staadionil. Gerd Kanter ja Aleksander Tammert mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

16. septembril toimusid Tallinnas ERGO maailmamängud. Sündmust reklaamiti kui kettaheitevõistlust.


Paraku ei olnud ETV ülekandest küll aru saada, kas tegemist on kettaheite- või kõnevõistlusega. Kolm kommentaatorit pühendusid eelkõige mitmesugustele ajalooekskurssidele, elulugudele, võistlejate meeleoludele, mitte võistluse kommenteerimisele.



Maha magati Piotr Malachowski esimese katse tulemus ning edaspidi ilmselt juba loobuti võistluse jälgimisest. Kolmandast voorust alates võis ainult tähelepanelik vaataja, rõhuga sõnal «vaataja», aru saada, kes parasjagu ringis on ning millise tulemuse saavutas. 



Näis, nagu oleks heiteringis käinud ainult üksikud mehed. Omavahel sportlikku kõnevõistlust pidavad kommentaatorid, sportlikus mõttes ebaeetilised ning parajasti käimasolevasse võistlusesse vähepuutuvad üldspordielulised intervjuud võistlejatega ei viidanud kuidagi sellele, et tegemist on ERGO maailmamängudega kettaheites.



Pigem oli see nagu «10 olümpiastardi» kokkuvõtte mõnelt Eesti väikestaadionilt.


Aga muidugi, on tore, et Gerd Kanter võitis, ning au Aleksander Tammertile sedasorti võistkondliku võistluse idee algatuse ja panuse eest Eesti heiteduo edusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles