Repliik: «Vana kooli» noored

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kahe kesklinna maineka kooli noortega vesteldes selgus, et ehkki koolis tänavu mardipäeva ei tähistatudki, on tavad meeles juba lasteaiast ja säravi silmi minnakse neid ukselt uksele jätkama. Seda isegi siis, kui uks mardilaulust hoolimata suletuks jääb või aknad kiirkorras pimenevad.

Mis neid selleks ajendab? Postimehega vestelnud tütarlapsed mainisid esimese asjana maskeraadiga kaasnevat lõbu ja kogemust, et inimesed on valdavalt lahked. Vähem tähtis pole ka heameel, mida oma ootamatu külaskäiguga valmistatakse vanainimestele või väikestele lastele.

Nii kondavadki vanaisa pükstes ja tahmatud nägudega teismelised ühest tornmaja trepikojast teise ja esinevad vanaaegsete mõistatuste või rahvatantsudega. Kõik see ei välista muide reidikontot või hiilgamist kooliaasta traditsioonilisel tähtsündmusel, playbox’il, kus matkitakse oma lemmikuist popstaare.

Väga hea meel on, et eesti telekanalitelt alailma jooksvad iseäranis nürimeelsed noortekomöödiad pole meie poisse ja tüdrukuid päriselt rikkuda suutnud.

Ärge nügige neid ühistranspordis pahuralt küünarnukiga ega pillake põlastavaid pilke tänaval. Ja avage ikka uks, kui kadrid tulevad. Nad on ju pool-lapsed, mõnevõrra enesekesked, aga peamiselt head tahtmist täis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles