Oliver Lomp: terve või surnud

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Lomp
Oliver Lomp Foto: Toomas Huik

Mida teha, kui sul õudselt valutab? Kiire elutempo juures torkab esimese mõttena pähe mõni tablett, mis valu vaigistama peaks. Aga mida teha, kui see ei aita ja valud lähevad järjest tugevamaks?


Tahad sa seda või ei taha, aga tuleb ette võtta teekond tohtri juurde. Paraku ei ole sinna siirdumine niisama lihtne kui tableti neelamine. Tihtipeale peab õnnelik olema, kui saad oma ala spetsialisti juurde aja kahe kuu pärast.



Kohutavalt lühike aeg, või mis (ei arvesta siin tõsiasja, et ravija ukse taga oodates pead tühja kabineti ukse taga oleval toolil tihtipeale pool tundi lihtsalt ootama)? Eriti kui võtta arvesse, et uusi viiruseid ja haigusi avastatakse tänapäeval juba nii tihedalt, et ei jõuagi enam meeles pidada, mis asi oli linnugripp ja mida tegi seagripp. Ja kui lõpuks mitme kuu pärast doktori vastuvõtule saabud, võib juhtuda, et haigus on juba kas ise üle läinud või kiiresti leviva pahategija korral oled nii üdini läbi, et sulle erilist lootust enam ei anta. Pealegi võid saada kurjustada stiilis «kus te nii kaua olite?». Ja ega sellele muud ei saagi ju vastata, kui: «Järjekorras olin.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles