Viisitamm: linnajuhtidele kiputakse ikka kingitusi tegema

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnapea Mart Viisitamm leidis, et kui Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli väidetavalt saadud kingituse kinni maksnud, siis pole põhjust muretseda, sest linnajuhtidele kiputakse ju ikka kingitusi tegema.


Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli suhtes on koostanud väärteoprotokolli seoses 15 000 kroonise kinkekaardi vastuvõtmisega, mis on korruptsiooniseadusega keelatud.



«Eks Mutli peaks nüüd ise oma olukorda hindama - kui nõustub politsei versiooniga, siis ilmselt oleks korrektne tagasi astuda, sest selliste kingituste vastuvõtmine pole mitte vaid seadusega keelatud vaid ka poliitikule seatud kõrgemate moraalinormide seisukohast taunitav. Kuid vabalt võib olla, et ta on selle nn kingituse korralikult kinni maksnud vms, sellisel juhul pole tal muretsemiseks põhjust - otsigu vaid välja õiged dokumendid,» rääkis Viisitamm Aripaev.ee'le.

«Linnajuhina tean, et sedasorti kingitusi kiputakse ikka tegema, vahel kavalama tagamõttega, vahel ilmselt niisama heade kontaktide nimel,» lisas Pärnu linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles