Vastuvoolu ujuja

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põllumajandusminister ja IRLi poliitik Helir-Valdor Seeder, kes on korduvalt võtnud sõna Eesti-Vene piirileppe vastu, esitas oma eriarvamused ka valitsuse selle nädala istungil. Tema hinnangul ei vasta sellises sõnastuses piirilepingute sõlmimine Eesti huvidele. Samuti ei olnud Seederi arvates põhjendatud lepingute eelnõude käsitlemine valitsuse istungil kiireloomulistena.

Valitsus kiitis lepingud Seederi protestile vaatamata heaks. Ka IRLi volikogu andis neile suure häälteenamusega oma toetuse.

Seederi ja samuti IRLi parlamendifraktsiooni kuuluva parteitu Juku-Kalle Raidi kriitika piirilepete asjus on aga erakonnale kasulik. IRLi tuumikvalija on Venemaa suhtes äärmiselt skeptiline. Seega signaliseerib erakond oma liikmetele, et vastumeelsust on tundliku teema arutamisel arvesse võetud. Tõsi, lepingute sõlmimiseni jõudmist see ilmselt ei väära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles