Aukohus Ligi keelekasutust avalduseta ei aruta

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Reformierakonna aukohtu esimehe Andrus Umboja sõnul saavad nad anda erakonna aseesimehe Jürgen Ligi eilsele keelekasutusele hinnangu alles pärast seda, kui keegi neile avalduse teeb.


«Aukohus ja aukohtu liikmed ei ole asunud asjaga tegelema. Reformierakonnas asub aukohus tavaliselt tegutsema siis, kui aukohtule on tulnud asja kohta avaldus.»

Umboja ütles Postimees.ee'le, et avalduse saavad teha erakonna liikmed ja parteisisesed organisatsioonid, kuid praeguseks pole taolist avaldust keegi teinud.

Tema sõnul pole olnud ka juhtumit, kus aukohtu liikmed ise mõnd hinnangu andmist oleks algatanud.

Umboja ütles, et Ligi keelekasutus ei kaunista avalikku sõna, kuid lisas, et sõnavabadust ei saa piirata.

«Nagu me teame, on Eesti sõna- ja pressivabaduselt üks vabamaid ühiskondi üldse. Me ei saa seda vabadust piirata, eks poliitik peab ise tunnetama, kus piir asub.»
Tema sõnul annavad poliitikutele nagunii hinnangu inimesed valimistel.

«Eks iga kord annavad valijad poliitikutele tagasisidet mõne aja pärast. Eks see on iga poliitiku südametunnistuse asi.»

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi rääkis oma eilses sissekandes Kallest, kes kirjutab leheveergudel ja esineb raadios ning kelle Õhtuleht identifitseeris Postimehe peatoimetaja asetäitja Kalle Muulina.

Muuli tegi pühapäeval Raadio 2 saates «Olukorrast riigis» riigikogule ettepaneku minna kuuks ajaks palgata puhkusele.

«Puhastustuli vahendina ei aegu. Sellega on hävitatud nakatunud raipeid ja vammi täis maju. Sina, Kalle, jääd oma jutuga suuruselt kahe vahele. Kaalu end siia ritta,» kirjutas seepeale Ligi.

«Põlemine aitab, kui sa ei suuda pool sajandit järjest ärgata ega uinuda mõtteta riigikogu alandamisest, kui sa ei armasta oma riiki, vaid teda teotad, kui kogu Eesti poliitika on sulle p****i, n****i ja kärbatanud pabul, kui kõik su mõtteteed viivad lõpuks riigikogu palkadeni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles