Kelle valiksid kodanikuühiskonna aasta tegijaks?

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varasem kodanikuühiskonna aasta tegijate õnnitlemine.
Varasem kodanikuühiskonna aasta tegijate õnnitlemine. Foto: Mihkel Maripuu

Vabaühenduste liit EMSL ja Postimees kutsuvad lugejaid üles esitama kandidaate tänavuse kodanikuühiskonna aasta tegija konkursile.

Kandidaate koos lühikese põhjendusega saavad esitada kõik soovijad kas www.ngo.ee/tegijad või selle loo kommentaarides. Valiku kandidaatide seast teeb EMSLi nõukogu ning auhindu antakse välja viies kategoorias: aasta vabaühendus, aasta avaliku võimu esindaja, aasta äriühing, aasta missiooniinimene ja aasta tegu.

Aasta vabaühendusele on kodanikuühiskonna sihtkapital sel korral välja pannud 5000 euro suuruse stipendiumi.

EMSL on kodanikuühiskonnale enim hoogu andnud inimesi ja organisatsioone aasta tegija tiitliga tunnustanud 1996. aastast.

Mullu valiti aasta vabaühenduseks Eesti Kodanikuajakirjanduse Selts, avaliku sektori esindajaks Eesti Rahvusringhääling, ärisektori algatuseks Eesti Energia noorteprogramm Entrum, aasta missiooniinimeseks «Uue Maailma» filmi režissöör Jaan Tootsen ning aasta teoks Kalev/Cramo korvpallimeeskonna abi linnaosavalitsuse poolt hätta jäetud 84-aastasele vanaprouale küttepuude hankimisel ja virnaladumisel, eripreemiaga tunnustati veel MTÜd Kodaniku Hääl ja Pühajärve kogukonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles